Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Östersund vände och vann

Fotboll, division 3 dam

Vemdalen-Häggenås 1–11 (0–3)

Vemdalen: Michaela Bäckström. Häggenås: Margareta Handler 5, Rebecca Lilja 3, Matilda Andersson, Kristina Persson, Madelene Norman.

Häggenås har hittat överväxeln på allvar och har klar division 2-klass i sitt spel. Framför allt har man fått i gång målskyttet. 60 mål på 13 matcher är 4.6 mål i snitt per match.

Spelande tränaren Margareta Handler är hetast av alla och hennes handfull mål mot Vemdalen tar henne upp på 23 totalt. Det gör henne till överlägsen ledare i skytteligan. Lagkompisen Rebecca Lilja fyllde i med ett hat trick, vilket betyder att hon gjort tolv totalt och är trea i skytteligan.

Trots segern pekar allt på att det blir IFK Östersund som vinner serien – och flyttas upp till division 2. IFK behöver bara ta fyra poäng på sina tre återstående matcher.

Berg/Myssjö-Sveg 6–2 (4–1)

B/M: Jessica Zakrisson 2, Frida Norling 2, Alicia Saur 2. Sveg: Camilla Larsson 2.

Hemmalagets fjärde seger för i år innebär att de passerade Sveg i tabellen. Sveg – som bara kom till match med en avbytare – verkar i alla fall kunna avsluta serien utan problem. De minnesgoda kommer kanske ihåg att klubben drog sig ur serien strax före premiären, men sedan vände om bestämde sig för att försöka genomföra säsongen.

IFK Strömsund-IFK Östersund 4–6 (2–1)

Strömsund: Anna Ahtola Håpnes 4. IFK: Linnea Bergqvist 2, Anna Danielsson Koivula 2, Emelie Eriksson, Lisa Jarefors.

Strömsund var inte så långt ifrån att överraska mot den troliga serieledaren. Hemmalaget ledde med 1–0, 2–1 och 3–2 innan IFK vände i mitten och slutet av andra halvlek. Skytteligatvåan Linnea Bergqvist bidrog till segern med sitt 13:e och 14:e mål.