Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Östersund i kläm när Jamtli flyttar in på Hofvallen

/
  • Jamtli ska etablera förskola på Hofvallens B-plan. Det betyder att många idrotter får flytta på sig från Hofvallen. IFK Östersund är en av dem som drabbas och de är inte nöjda över förslaget.   Foto: Ulrika Andersson

Arbetet med Jamtlis etablering av en förskola på Hofvallens B-plan går vidare. Men berörda verksamheter som använder planen nu måste ersättas och alla är inte nöjda.
300 000 kronor ska användas till att utrusta Hofvallen A-plan och Valla gräsplan när B-planen får ett nytt användningsområde.

Annons
Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på onsdagen. Kommunstyrelsen har tidigare ställt sig positiva till Jamtlis tankar om en förskola på B-planen. Men att det endast får ske under förutsättning att befintliga funktioner bibehålls tills vidare, bland annat den konstfrysta utomhusrinken, omklädningsrum, förråd med mera, har kommunstyrelsen uttryckt.
Åtgärdsförslagen för att skapa utrymme på B-planen är;
Ny kastring för diskus med kastbur på A-planen, Jamtland Republicans A-lagsmatcher kan fortsätta spelas på A-planen, gräsplanen i Valla utrustas med målställningar för amerikansk fotboll och en flyttbar förrådscontainer ställs upp i Valla. IFK Östersunds A-lagsmatcher och vissa träningar spelas på Hofvallens A-plan. Som ersättning för Hofvallens B-plan använder A-laget samt IFK:s fotbollsskola för ungdomar befintliga planer i kommunen, till exempel på Sportfältet.
Synpunkterna som kommit in från respektive berörd förening är till största delen positiva. En kastring på A-planen fungerar för friidrotten. Jamtland Republicans tycker att planerna på Valla och Lövsta IP ser "fantastiskt bra ut".
Men IFK Östersund är inte nöjda. Bland annat genom att ersättningsplaner på Sportfältet ligger för långt från deras upptagningsområde och att en befintlig gräsplan försvinner. De ser förslaget som en dramatisk försämring för verksamheten.
– Nej, de blir inte nöjda men det vi kan erbjuda nu är tider på befintliga planer. Alternativet att är att anlägga en ny plan med då handlar det om miljoner kronor i kostnader. Vi har fått 300 000 för det här, säger Karin Thomasson, mp, Kultur- och fritidsnämndens ordförande.
Nyordningen kommer att gälla från nästa säsong.

Mer läsning

Annons