Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Östersund förlorade för första gången i serien

Ett rappt, vasst och hungrigt Sandvikens IF gjorde skäl för lagets smeknamn "Stålmännen" vid söndagsmötet med IFK Östersund. Sandviken vann rättvist 2-1, (1-1).

I andra halvlek hade IFK ett antal kvitteringschanser, men som helhet var Sandviken bättre och framför allt: Det fanns en glöd som IFK saknade.

– Vi stötte på det hårdaste motståndet hittills. Sandviken var duktigt. Men jag tycker vi borde ha kunnat matcha dem lite bättre. De ville mer än oss, summerade IFK Östersunds tränare Adam Mattiasson.

Ändå började det bra för hemmalaget. Redan efter 20 minuter rann Patrik Lindgren igenom, fälldes av målvakten i Sandviken Niklas Nyström och det blev straff.

Den togs iskallt av 17-årige Sebastian Lundbäck som sköt utan pardon. 1-0 var ett bra resultat så långt.

Fast samtidigt kändes ledningen osäker. Gång på gång pilade vindsnabba Sandvikenspelare igenom på IFK:s högerflank. Inläggen oroade och Sandviken fann här ett vapen inför fortsättningen.

Mycket riktigt kom kvitteringen på ett vänsterinlägg från Jimmy Hansson som Björn Berglund mötte direkt.

Och segermålet var likadant: En upprullning på IFK:s högerflank, ett distinkt inlägg där Emil Wigren sköt otagbart.

Viktor Ageskär hade sen kvitteringschansen tio minuter från slutet, men möjligheten som kom från ingenstans i boxen, överrumplade honom.

Skottet blev tamt och smet precis utanför. Där borde det ha varit mål.

IFK gjorde ingen dålig match, trots en bruten svit av förlustfria seriefighter. Sandviken var bara bättre. Dessutom hade laget backstrategen Jack Sharples. Hans svada var enerverande att lyssna till för oss på publikplats, men den var effektiv för egna laget.

Sandviken hade där sin ledargestalt. IFK saknade en motsvarighet. Det kan ha avgjort matchen.

IFK Östersund-Sandviken

1-2, (1-1)

Målen: 1-0, (20) Sebastian Lundbäck, straff, 1-1, (31) Björn Berglund, 1-2, (47) Emil Wigren

Domare: Stefan Pålsson, Vemdalen,

Publik: 267