Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Östersund föll mot Argentinas Tucuman


Det blev det efterlängtade a-slutspelet för IFK Östersund P15. Där blev det däremot svårast möjliga motstånd i form av Tucuman från Argentina.

IFK Östersund hade kunnat önska sig ett lättare motstånd under fredagens åttondelsfinal. Tucuman från argentina, en av årets stora favoriter till vinsten, hade seglat sig igenom sitt gruppspel, med tre vinster av tre möjliga och en mycket fin målskillnad på 18-2.

Det skulle med andra ord bli en mycket tuff uppgift, redan på förhand. Det började heller inte bra, ur IFKs synvinkel. Redan efter ett par minuter hade Tucuman tagit ledningen och utökat sitt försprång och IFK fick sämsta tänkbara start. När sedan de kvicka argentinarna ökade på till både 3-0 och 4-0 innan paus stod det klart att uppgiften blev IFK övermäktig.

Laget tog dock ny sats mot andra halvlek och spelade upp sig efter den dåliga starten. Laget lyckades vaska fram ett par chanser och försvarsmässigt imponerade målvaktspelet.

Till sist kunde Tucuman gå ifrån ytterligare och vinna med 6-0, vilket innebär att IFK Östersund är utslaget.