Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK behöver ösa på

Seger senast med 9–1 räckte inte.
IFK Östersund måste fortsätta ösa in mål om det ska bli serieseger i division 3.
– Det var tråkigt, men det är inte kört än, säger Christoffer Fryklund.

IFK-backen gick av planen med sina lagkamrater i lördags och hade slagit Kramfors med hela 9–1.

– När slutsignalen gick, då tänkte vi att vi måste leda tabellen, säger Christoffer Fryklund.

Då kom beskedet att konkurrenten Ånge vunnit sin match med hela 13–1. En mindre chock för Christoffer och hans lagkamrater.

– Det fanns inte en tanke på att det skulle kunna sluta så. Det blev väldigt blandade känslor, vi firade inte alls segern så som man skulle göra annars efter en 9–1-seger.

Tabellen talar sitt tydliga språk. IFK ligger fyra mål bakom Ånge och har dessutom gjort färre mål. IFK behöver ta in fem mål för att passera Ånge och vinna serien.

– Vi kan ju bara göra vårt. Personligen känns det givet att vi går för storseger i Junsele och hoppas att det räcker. Svackan vi hade i mitten av hösten är borta och vi går verkligen in med fullt självförtroende, säger Christoffer Fryklund, som gick från att vara reserv i superettan till nyckelspelare i IFK:s jakt.

– För mig är det väldigt kul att få vara med i hetluften och känna sig delaktig. Så klart vill jag jättegärna spela i superettan, men jag kände inför hösten att jag vill bidra och spela i viktiga matcher.

Christoffer och tvillingbrorsan Robin har som utlånade från ÖFK bidragit på olika sätt, inte minst med rutin och inställning i IFK:s ungdomliga lag.

– Och det vore jättebra för hela länet att etablera ett lag i division 2, på längre sikt kanske även i division 1. Jag tror att vi har väldigt bra chans att ta oss upp nu, även om det skulle behövas ett kval, säger Christoffer Fryklund.