Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK avslutade våren på bästa sätt

3–0 hemma mot Boden var en perfekt våravslutning för IFK Östersund.
– Jag är jättenöjd med de tre-fyra sista matcherna, säger Adam Mattiasson.

IFK var klart bättre rakt genom hela matchen. Framför allt hade man ett mer aggressivt försvarsspel, samtidigt som vann man mittfältet.

– Vi har fått ihop spelet mer och mer. Tidigare under våren har det varit upp och ned, men nu har jag och spelarna lärt känna varandra. Vi har hittat rätt, säger IFK-tränaren, vars lag gjorde 2–0 innan halvtid och därmed i princip stängde butiken.

Felix Nordin satte 1–0 efter bra förspel av Tom Perman. 2–0 var ett självmål medan 3–0 tillkom på egen hand av Jonathan Lundbäck.

– Boden har kvalitet och även spetsspelare, men den här gången kom de inte till.

Segern gör att IFK Östersund passerar Boden och går upp på femte plats. Till serieledande Piteå är det sju poäng.

Tittar du uppåt?

– Ja, det gör man alltid, men själv handlar det mest om att koncentrera sig på en match i taget.

Piteå känns som det klart bästa laget i serien. Man öser på framåt och kan mycket väl gå upp i division 1.

– Det finns ändå andra lag som jag tycker är minst lika bra, men Piteå spelar mer rakt. Dessutom har de flera vassa anfallsspelare.

Adam Mattiasson räknar med att få behålla i stort sett samma trupp inför hösten. Det kan bli några smärre ändringar, till exempel att några utlånade spelare återkommer.

Mittfältaren Sebastian Lundbäck ska dessutom till Italien och provspela i en vecka. Något kontrakt lär det dock knappast bli just nu.

Bästa individuella insatser mot Boden signerades av Martin Hedberg och Felix Nordin. Högerbacken Max Hjalmarsson också klart bra.