Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsföreningar bygger för fullt inför världscupstarten

På onsdag drar världscupen i skidskytte igång och på Östersunds skidstadion förbereds det för fullt.

Det är tält, tv-studio, vip-läktare och toaletter bland annat som ska sättas upp och vara klara tills onsdagen.

– I dag är sista dagen vi har på oss att ordna med det sista. I dag är det inofficiell träningsdag och i morgon officiell träningsdag så då måste allt vara klart och se ut som det ska göra när tävlingarna drar igång. Det är klubbarna Fältjägarna, Biathlon Östersund, Tullus och Frösö If som hjälper till att bygga upp allt, berättar Gun Fahlander, ordförande i organisationskommittén.

Nytt för i år är bland annat ett utökat område för barnaktiviteter.

– Vi har utvecklat barnområdet mer då vi märkte att det fattades tillräckligt med aktiviteter för barn förra året, säger Gun Fahlander.

Gun Fahlander ser lugnt på de kommande dagarna och känner ingen stress inför att förberedelserna inte ska hinna bli färdiga.

– Det är inget som oroar, vi har varit ute i god tid i år. De internationella domarna har kommit och de är nöjda med arbetet och tycker att allt ser bra ut.