Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Idol"-Lars nobbade Desmond Child

Annons


"Idol"-Lars fortsätter att sätta sig på tvären. På fredag sjunger alla de andra tävlande låtar av den specialinbjudne internationelle låtskrivaren Desmond Child. Bara Lars Eriksson vägrade.

Den amerikanske låtskrivaren och producenten Desmond Child har jobbat med de riktigt stora: Bon Jovi, Kiss, Ricky Martin och Aerosmith. Men det imponerade inte på Lars Eriksson. Som ende tävlande i TV 4:s talangtävling valde han bort Desmonds Childs låtar.

-Han var inte öppen, han ville helt enkelt inte att jag skulle blanda mig i hans vision. Han hade ingen användning för mig, säger Desmond Child uppgivet.
Inte förvånad

Lars Eriksson har väckt uppståndelse med sina negativa uttalanden om "Idol"-konceptet och det skruvade schlagerframträdandet förra veckan. Att han skulle rata den extrainkallade jurymedlemmens förslag och i stället sjunga "Smells like teen spirit" av Nirvana var inte oväntat, menar Andreas Carlsson, från juryn.

-Jag var inte överraskad, numera är det hans image att vara annorlunda, att försöka sticka ut.

Desmond Child beklagar det inträffade.

-Jag var inte glad över det, men vad kunde jag göra? Som jag ser det gör han en ren kopia av "Smells like teen spirit" i stället.

Lars Eriksson motiverar sitt beslut med att han ville sjunga den låt han tyckte var bäst - och att det inte alls hade något med Desmond Child att göra.

-Jag visste inte vem han var innan och har inte lyssnat på de låtarna, så det skulle bara bli konstigt. Men jag gillade honom som fan, han var störtskön.
Känslig och sårbar

Desto mer förtjust var Desmond Child i Anna Bergendahl som sjunger Chers "Save up all your tears".

-Hon är en så sårbar, känslig flicka och hennes röst är så fyllig och feminin. Hon rörde verkligen vid mitt hjärta, säger han.

Det är Andreas Carlsson som har lockat Desmond Child till Sverige och "Idol". Den världsberömde låtskrivaren har varit hans vän, mentor och kollega sedan 1999. Tillsammans har de bland annat skrivit låtar åt "American idol"-deltagare som Kelly Clarkson, Carrie Underwood och Ace Young och just nu är de aktuella med stjärnskottet Katy Perrys nya låt "Waking up in Vegas".

-Desmonds texter var en viktig del av min barndom, de satte nivån för hur jag identifierade musik och mig själv - och när vi möttes fick vi kontakt direkt, säger Andreas Carlsson.

Mer läsning

Annons