Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Idol” gav Reza självförtroende

/
  • ”Idol” har hjälpt Reza Ningtyas Lindh att hitta tillbaka till musiken.Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIXFoto: Sandrew Metronome

Hon slutade sjunga när hon flyttade till Sverige för fyra år sedan. Nu har ”Idol” hjälpt Reza Ningtyas Lindh att hitta tillbaka till musiken.

– Jag var livrädd för att sjunga inför folk. Men nu har jag byggt upp lite självförtroende, säger hon.

Annons

I kväll sänds den tredje delfinalen i TV 4:s ”Idol”. Nio idolaspiranter återstår, och 28-åriga Reza Ningtyas Lindh är en av dem.

Hon var en av juryns wildcards under kvalveckan, och får oftast lovord från juryn för sin röst.

Men inför fredagens rocktema är hon mer nervös än vanligt.

– Rock är inte min starka sida, min röst ligger kanske närmare soul. Det blir en av de största utmaningarna hittills, säger hon.

Det var kompisarna som lurade Reza Ningtyas Lindh till ”Idol”-uttagningen i Malmö. Visst, hade hon funderat på att söka nästa år, men hade inte sjungit på flera år.

– Jag var livrädd för att sjunga inför folk. Jag hade ingen självkänsla när jag gick in i tävlingen, vare sig när det gäller mitt språk eller min personlighet. Men nu har jag byggt upp lite självförtroende. Jag är inte rädd längre för att liksom säga: ”Hej, det här är jag, det är jag som är Reza”.

Reza Ningtyas Lindh flyttade till Sverige från Indonesien för fyra år sedan tillsammans med sin dåvarande man, som är svensk. Den första tiden var både tuff och ensam.

– Kanske blev det för mycket press i början. Jag var helt ensam, kände ingen, visste inte hur Sverige fungerade och kunde inte språket. De första åtta månaderna ringde jag hem till mamma och grät hela tiden. Jag var ganska deprimerad och det hände en del dåliga saker.

Nu bor Reza Ningtyas Lindh i Lund med sin nya sambo. Han sitter i publiken varje fredag. Och hon hoppas att han ska få se henne sjunga i Globen.

– Att vinna, att få sjunga i Globen, är min dröm. Det här är min chans. Men för att nå dit måste jag öva, öva, öva. Jag vill inte göra juryn och tittarna besvikna.

Mer läsning

Annons