Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Idol-Calle" är säkrare än någonsin

/

I början var han osäker och tittade ned i golvet. Nu har det lossnat för Calle Kristiansson, som laddar inför veckans fredagsfinal i ”Idol”.

– Det blir roligare och roligare ju säkrare man är, säger han.

Annons

Kampen hårdnar i ”Idol”. Eddie Razaz, 20, tvingades lämna programmet förra veckan, och nu återstår fem deltagare.

För Calle Kristiansson, har ”Idol” varit en färd som har gått upp och ned. Redan vid första uttagningen fängslade han juryn och svenska folket med sin akustiska tolkning av Marc Cohns klassiker ”Walking in Memphis”. Men sedan gick det tyngre. Under programseriens första veckor framhöll juryn flera gånger att han tittade ned i golvet under sina sångnummer och inte tog för sig på scenen.

– Jag har utvecklats väldigt mycket som underhållare. Tidigare var jag alltid dåligt förberedd. Före de första framträdandena tänkte jag: ”Shit, kan jag verkligen hela låten?”. Nu har jag fått mer kontroll och insett att jag är rätt bra.

Calle betonar att det har varit viktigt att få chansen att göra nya försök. Tillsammans med en sångpedagog har han slipat på sina nummer.

– Det handlar om uttrycket och känslan. Jag försöker visualisera hur det ser ut i studion och hur jag ska bete mig på scenen. Förra veckan fick Calle Kristiansson juryns lovord, både för sitt solonummer och duetten med Mariette Hansson.

Nu laddar han inför fredagens final. Temat för dagen är kärlek. Han har valt att framföra Mr Bigs ”To be with you” och Elton Johns ”Your song”, som han tillägnar sin mamma.

– Jag har valt att tillägna låten till mamma eftersom hon är min bästa kompis i många sammanhang. Hon tycker väldigt mycket om den.

Mer läsning

Annons