Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Identifiering av hittad man dröjer

Det kan ta lång tid innan den man som hittats död utanför Sveg på onsdagen identifieras.

– Kroppens ska skickas till Rättsmedicinalverket i Umeå, säger Camilla Leosson på polisen som utreder dödsfallet.

Mannen hittades flera hundra meter från farbar väg, i ett ganska sankt område, inte långt ifrån en av torvmyrarna cirka en och en halv kilometer norr om badplatsen vid dammen i Svegsjön. Runt fyndplatsen växer låga björkar och ett dräneringsdike rinner strax bredvid den grunda sänka där mannen låg.

– Det var bara delar av kroppen som syntes när den hittades, säger Camilla Leosson.

Polisen misstänker att mannen som hittats är den danska medborgare som försvann i somras under midsommarnatten. Mannen hade då parkerat bilen vid Ulvkälla i Sveg och lämnat fordonet. Kvar i fordonet var hans fru. Efter att han lämnat bilen försvann alla spår efter honom.

Det finns ingen annan person som anmälts försvunnen i området sedan i somras.

– Det finns också en del klädrester som gör att man kan anta att det är han, säger Camilla Leosson.

Men än handlar det bara om misstankar. Polisens tekniker har varit på plats och säkrat vissa spår men det går inte att identifiera mannen med blotta ögat. Än har inga id-handlingar hittats, de söker man efter i samband med obduktionen på Rättsmedicinalverket i Umeå. Finns det inga sådana kan ett tandkort användas för identifikation. Om det inte ger något kan det bli aktuellt att försöka med DNA.

– Då tar man kontakt med närmast anhöriga och topsar dem. Det kan ge en träff, säger Camilla Leosson.

Har du någon uppfattning om hur lång tid det kan ta innan mannen identifieras?

– Nej, men det kan dröja ett tag innan vi vet vem det är.