Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ida börjar hitta rätt på Stockholms musikscen

Att ta sig fram på musikscenen i Stockholm är tufft. Det har sångerskan Ida Segersten från Svenstavik fått uppleva.

– Man får vara beredd att ta många nej, våga hoppas och inte ta fallet så hårt, säger hon.

2003 uppträdde Ida Segersten, då 20 år gammal, på Storsjöyran. Vid den tiden hade hon redan flyttat till Stockholm för att plugga och satsa på musiken.

– Jag hade en dröm att leva på musiken. Kanske var det en naiv dröm att man trodde att det skulle vara så lätt. Sedan kom man till Stockholm där det är många bra musiker som bara harvar. Drömmen har nog ändrats. Jag skulle vilja leva på musiken och kunna skriva musik till andra. På ett sätt lever jag på musiken genom det jobb jag har, säger Ida Segersten.

Hon arbetar som musikansvarig på en förskola och skriver mycket musik till barn. Men hon har också ett band. Countrybandet San Fairy Ann bildade hon tillsammans med vännen Anette Ingemarsson 2008. De lärde känna varandra under utbildningen och jobbade sedan som studiosångerskor innan bandet startade,

– Som studiosångerskor fick vi lära oss att lyssna och ta massor med kritik- Sjöng man fel fick man höra att det lät surt. Jag var kanske lite blåögd och tyckte att det hade gått så bra i Jämtland, sedan kom jag till Stockholm och där fick man inte göra fel – då fick man veta att man levde. Jag och Anette upptäckte att vi fungerade bra. Vi var bästa vänner och våra röster fungerade fint, säger Ida Segersten.

San Fairy Ann har bytt medlemmar under resans gång. Ida Segersten, Anette Ingemarsson och gitarristen Justin Rubin är originalmedlemmar, men den nuvarande konstellationen har funnits i ett och ett halvt år.

– Vi har fått en nystart. Vi backade och tänkte på hur vi ville låta och hur vi ville framstå. Stockholm är en ganska svår stad. Det är otroligt många bra band och musiker som finns där. Det finns en kultur att man ska vara lite tacksam för att få spela, en ganska tråkig kultur, säger Ida Segersten.

San Fairy Ann släppte nyligen sin fjärde EP, "True North", som är mixad av Johan Arveli, musikprofil från Östersund. Ida Segersten tror och hoppas att bandet kan fortsätta utvecklas – samtidigt hyllar hon hur de som håller på med kultur i Jämtland tas om hand.

– Det är det som är så fint i många mindre städer att man tar väldigt väl hand om dem som utöver kultur. Man värnar om sina lokala talanger, man lyfter dem mycket och låter dem få plats. Det är så otroligt fint, man får bra självförtroende. Jag kanske hade lite för bra självförtroende och fick nog en törn av att det inte var så lätt. Det var nyttigt för mig att höra att man kan utvecklas, att man inte är färdiglärd när man är 19.