Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Icona Pop är inte ett one hit-wonder band

"This is... Icona Pop"

(Universal Music)

Bästa låt: "I love it"

Skulle Icona Pop bli ett one hit-wonder band, var frågan när de hamrade in monsterhiten "I love it" i hjärnan på västvärldens 90-talister. Svaret är tveklöst nej. Duons andra album "This is... Icona Pop", som är en omarbetad version av debutalbumet, innehåller gott om hitlåtar. Dessvärre är flera av dem sönderspelade sedan länge, som "I love it", "We got the world" och den lite Kesha-gnälliga "Girlfriend".

Trots att låtarna på "This is... Icona Pop" skiljer sig en del åt finns det något förutsägbart, och därmed rätt tröttsamt, över albumet. Den lite mer utflippade "Ready for the weekend" kommer som en befrielse, men annars tål inte många låtar att höras om och om igen.

Det går inte att säga annat än att Aino Jawo och Caroline Hjelt har lyckats göra gångbar dansant housepop. Men "I love it" är inte rätt soundtrack till den här recensionen.