Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBC avancerar efter ny seger

/
  • IBC Östersund vann i går med 7–5 hemma mot Umeå, som ledde serien innan helgens omgångar. Därmed klättrade IBC upp till tredje plats i serien.  Foto: Denny Calvo

Från bottenträsket till toppen. IBC Östersund har övertygat i säsongsinledningen och tog fjärde raka segern hemma mot Umeå.
– Otroligt härligt, nu känner vi inte flåset från de fyra sista lagen, säger Jonas Emsjö.

Annons
Det kan vända snabbt i sportens värld. Det har IBC Östersunds herrlag fått uppleva. Ifjol var de ett bottenlag i division 2 norra norrland och kunde inte förrän i de sista matcherna klara av fortsatt kontrakt.
I år har de fått en helt annorlunda start. Efter premiärförlusten har de tagit fyra raka segrar.
– Det har kostat oss ett år att jobba i uppförsbacken för att hitta rätt i positionerna. Vi har blivit ett mycket bättre lag i år, säger IBC Östersunds tränare Jonas Emsjö.
Gårdagens motståndare är ett väntat topplag i serien. RIG Umeå IBF är ett ungt lovande lag som innan fighten i Östersunds sporthall var obesegrade den här säsongen och i serieledning.
Men det blev också en tight och tuff match i Östersunds sporthall. IBC Östersund visade en enorm vilja och energi vilket tillsammans med otroligt snabba fötter och ett mycket stabilt försvar var ett framgångsrecept.
Lagen höll jämna steg på resultattavlan fram till den sista perioden, på grund av IBC:s enda dipp i matchen då Umeå gjorde två snabba mål och gick upp till 4–4. Men sedan kopplade hemmalaget greppet, var stark i närkamperna och låg oftast steget före. I den sjunde minuten tog IBC återigen ledningen 5–4 genom Jonas Björid.
När sedan 6–4 kom med mindre än hälften kvar av perioden kändes det relativt säkert. Daniel Andersson jobbade upp bollen och passade till Magnus Hägg framför kassen, som sedan petade in bollen på sin egen retur.
Ett desperat bortalag jagade förgäves. IBC satte 7–4 i öppen kasse och att sedan Umeå gjorde 5–7 i matchens sista sekund hade inte så stor betydelse.
– Det gick precis som jag trodde. Att vi vinner sista perioden kommer vi att få se prov på flera gånger den här säsongen, säger Jonas Emsjö.
Efter segern gick IBC upp som tabelltrea, en poäng efter Sandåkern i topp.
Det fanns många spelare att plocka fram på pluskontot efter en sådan här segermatch. Men lysande för dagen var Per Martinsson tillsammans med Daniel Andersson, Andreas Hedman och Jonas Björid.
Matchfakta
IBC Östersund–RIG Umeå IBF 7–5
(2–1, 2–3, 3–1)
Mål, IBC: Per Martinsson 3, Jonas Björid 2, Magnus Hägg, Daniel Axelsson. Umeå: Emil Johansson, Tim Oscar Viklund, Jesper Hultgren, Adam Viman, Emil Strandevad.
Utvisningar: IBC: –. Umeå: 2x2 minuter.
Domare: Urban Henrixon och Daniel Lindberg.
Publik: 187.

Mer läsning

Annons