Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBC åkte på första hemmaförlusten

/
  • IBC Östersunds Jonas Björid och Daniel Andersson försöker vinna bollen mot Sandåkerns spelare.   Foto: Johan Axelsson

Allt såg så bra ut för IBC Östersund. Ändå kom första förlusten på hemmaplan då serieledarna Sandåkern vann med 9–5.
– Målvaktskampen gick till Umeå, säger en nedstämd Jonas Emsjö.

Annons
IBC-tränaren var såklart allt annat än nöjd direkt efter matchslut. Jonas Emsjö som annars inte har några problem att finna ord var tvungen att hämta sig några minuter innan han kunde prata om matchen.
– Det är så tungt. Vi trycker på och trycker på och så får de göra några enkla mål. Jag tycker vi är bättre än dem men de får göra alldeles för enkla mål. Jag är besviken på målvaktsspelet, Staffan (Nordqvist) är ur form helt enkelt, säger Jonas Emsjö.
Nordqvist hade fått förtroendet då den ordinarie målvakten Niklas Ivarsson är utomlands en vecka.
Men det var inte bara målvaktsspelet som Emsjö var besviken på. Han var inte nöjd med det sätt forwardsen utnyttjade målchanserna. Det var för tamt framför mål.
– Vi måste hitta lösningar på att få göra enklare mål. Vi avslutar som småpojkar helt enkelt. Vi sliter som män men när vi kommer framför mål är det fjun i mustaschen, säger Emsjö.
IBC Östersund inledde lite tafatt, det var gästande Sandåkern som höll i taktpinnen.
Men allt eftersom matchen gick tog IBC över mer och mer. Andra perioden spelade de aggressivt och låg oftast i anfallszon.
– Den här killer-glöden har inte funnits hos vissa på slutet och det syntes på uppvärmningen. Men i andra hade nerverna släppt, säger Emsjö.
På resultattavlan låg IBC Östersund steget efter men de gav sig inte och jagade hela tiden ikapp.
Det var en tight match och deras inställning var det absolut inte något fel på. Trots att Emsjö körde på två femmor nästan hela matchen så orkade de springa. Främst i det ledet var Daniel Andersson som gjorde en mycket bra match. Tom Perman och Martin Larsson visade också en otrolig glöd.
Men med drygt sex minuter kvar slocknade lampan när Sandåkern gjorde 8–5 och bara minuten efter 9–5. Nykomlingarna Sandåkern som var fysiskt starka, utnyttjade sina chanser och stod för snabba spelvändningar.
– Vi gjorde ingen bra match, så det är starkt att vinna. Östersund var bitvis bättre än oss och hade bättre press i anfallszon, många lag kommer nog få problem med dem, säger Henrik Wilhelmsson, tränare i Sandåkern.
Nu väntar ett längre uppehåll för IBC Östersund. Nästa match är 15 november på bortaplan mot Umeå City.
– Det kom jättelägligt när vi är i botten på den här skutan.
Matchfakta
IBC Östersund–Sandåkern 6–9
(2–3, 2–2, 2–4)
Mål, IBC: Tom Perman 2, Daniel Andersson 2, Martin Larsson, Andreas Hedman. Mål, Sandåkern: Joakim Hagenmalm 3, Kristoffer Rådström 2, Niklas Blomberg 2, Joel Bäckström, Andreas Berglund.
Skott: 31–28.
Utvisningar: IBC: 2x2minuter, 1x5 minuter. Sandåkern: 5x2 minuter.
Publik: Cirka 160.
Annons