Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I21-damerna i en klass för sig

Finnskoga var lite av förhandsfavoriter i damstafetten.

Men när krutröken hade lagt sig på skjutvallen så var I21 helt överlägsna.

– Vilken bonus! Det här trodde jag aldrig innan SM startade, sa comebackande Helena Ekholm.

Tillsammans med syrran Jenny Jonsson och Elisabeth Högberg utgjorde Helena en magisk trio som för dagen visade sig vara oslagbara.

Jenny inledde starkt på startsträckan och skickade ut Helena strax bakom mixedlaget Mora-USA.

Ett försprång som Helena snabbt plockade in till det liggande skyttet där hon sköt fullt.När hon sen fullföljde med prickfritt skytte även i stående så var saken så gott som biff.

- Det var de sista krafterna som jag plockade ut idag. Men det var väl först idag som jag kände att jag kunde ta ut mig som mest utan att känna av pressen som jag gjort de övriga dagarna.

Hur är det att göra en sån här comeback?

– Jag har kunnat förbereda mig mentalt eftersom jag har haft det som mål hela vintern. Men det har inte handlat om att prestera utan bara vara med och med facit i hand har det verkligen varit skitkul, sa en avslappnad och glad Helena.

Hur hårt har du tränat inför återkomsten?

– Ja du! Efter att jag kom hem från OS så har det väl blivit två pass i veckan på skidor kompletterat med barnvagnspromenader och lite styrketräning.

Elisabeth Högberg hade Finnskogas Mona Brorsson att tampas med på slutsträckan, men det blev aldrig någon match.

"Bettan" var för dagen klart snabbare på skidorna och med ett prickfritt skytte i ryggen så stannade segermarginalen gentemot Finnskoga på en minut och 40 sekunder.

Bronset tog SK Bore.