Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I väntan på tomten från skyn

/
  • Lars Eriksson från Östersunds fallskärmsklubb har cirka 300 hopp i kroppen, men det var första gången han genomförde ett tomtehopp.
  • Hundratals barn och vuxna hade samlats ute på Mjälle för att vänta på tomtarna från ovan.
  • När väl tomtarna hade landat kunde få barn hålla sig. Då var det tomtens godis som hägrade.
  • Tomtarnas hopp ute vid Mjälle har blivit en tradition för många familjer.

Efter tre års starka vindar och dåligt väder kunde tomtarna från Östersunds fallskärmsklubb äntligen landa genom luften till de förväntansfulla barnen vid Mjälle på Frösön. Och godiset de bar med sig tog snabbt slut.

Annons

För många familjer har det blivit tradition att ta sig till Mjälle på Frösön mitt på julafton. För det är då Östersunds fallskärmsklubb släpper ut sina tomtenissar från skyn – lagom för att de ska landa hos alla barnen som väntar vid ängen bredvid Lernia. Med sig har de fickorna fulla med godis.

– Vi har inte kunnat hoppa på tre år. I fjol kom vi upp, men kunde inte hoppa. Men i dag var det perfekt, sa Lars Eriksson, en av tomtenissarna.

Fyra nissar var de som hoppade ut från flygplanet, och en efter en gled de snabbt ned på ängen – utom en som följde andra vindar och landade bortåt Statoilmacken i stället.

– Vi måste ju sprida lite julglädje överallt, sa Lars Eriksson.

Barnen var givetvis ordentligt nyfikna på de luftburna tomtarna – eller om det främst var godiset som hägrade. Och som ett skott sprang de för att möta dem ute på ängen.

– Man blev ju lite paff när de kom, sa Lars Eriksson, som har cirka 300 fallskärmshopp i kroppen, men bara ett som hoppande tomtenisse.

Mer läsning

Annons