Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I stället för jobbskatteavdrag

Moderaterna greppar tag i den femte livlinan för att köpa sig makt bland de som har jobb genom ytterligare skattesänkningar där de med höga inkomster får mest.

Det är bra att stimulera ekonomin vid en lågkonjunktur, det gjorde även Göran Persson 2002 men den stora skillnaden var att alla fick sin del av skattesänkningen även pensionärer, arbetslösa, föräldralediga, sjukskrivna och ungdomar med korttidsanställning behandlades lika skattemässigt. Inte nu längre.

De platsar inte in i den Moderata arbetslinjen. Moderaterna och deras bisittare har valt en helt annan linje, tudelning av medborgarna. Dom vänder sig av valstrategiska skäl enbart till den största gruppen väljare. De som har jobb just nu.

Vad det handlar om är att till varje pris muta till sig makten, kosta vad det kosta vill, det är samma överbudspolitik som Grekland förde på 90-talet med lånade pengar och med facit i hand så vet ju alla hur deras statskassa tömdes. Ska den Moderatstyrda regeringen göra om samma misstag? Lägg pengarna på infrastruktur och bostadsbyggande. I stället så kanske vi slipper en bostadsbubbla om två år som skakar om den svenska ekonomin. En sak som regeringen har lyckats med är att skapa klyftor, utanförskap och segregering genom en politik som uppfattas som stötande för människor med en mer humanistisk syn på tillvaron. När makt blir viktigare än en rättvis fördelningspolitik så finns det en risk att det kommer att gynna Enfrågepartiet Sverigedemokraterna!

Lägg pengarna på bostadsbyggande, så kanske vi slipper en bostadsbubbla om några år som skakar om den svenska ekonomin, anser insändaren.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel