Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kyrkan ska man vara välkommen

Snart är det val. Den 17 september utser Svenska Kyrkan, landets största folkrörelse med över 6,5 miljoner medlemmar, nämligen sina företrädare lokalt, på stiftsnivå och till kyrkomötet på den nationella nivån. Du som vill vara med och påverka ska självfallet göra din röst hörd i valet. Observera att alla medlemmar från 16 år och uppåt har rösträtt i kyrkovalet.

Kyrkan finns, och ska finnas, mitt i livet, i glädje och sorg. Dop, konfirmation, vigslar och begravningar sker i kyrkans hägn. Den sociala verksamheten, diakonin, är viktig i lokalsamhället. Gudstjänsterna ska beröra och präglas av delaktighet, gemenskap och glädje. Verksamheten för barn- och unga är mycket viktig, liksom körer, musik och annan kultur. Vi vill bevara det kulturarv som finns inte minst i form av våra kyrkor.

Den kristna tron är en omistlig tillgång och har lagt en viktig värdegrund för det svenska samhället i ett årtusende. Vi vill arbeta för att bevara och utveckla denna grund, vi vill arbeta för en livskraftig kyrka även i framöver. Därför behövs många människor med engagemang.

Centerrörelsen är sedan länge aktivt engagerad såväl i samhället i stort som i kyrkan. Därför är det naturligt att vi deltar i kyrkovalet. I det nya pastorat som de sju församlingarna i Krokom (Ås, Rödön, Aspås, Alsen, Näskott, Offerdal och Föllinge) bildar ställer Centerpartiet upp med en lista med 25 kandidater från olika delar av vår kommun. Många av dem är sedan länge aktivt engagerade i församlingarna och vill bidra till att utveckla och stärka den kyrkliga verksamheten.

Församlingen ska vara en mötesplats för inspiration, erfarenhetsutbyte och mångfald, en plats där människor känner sig välkomna. Svenska Kyrkan ska vara en kraft för att omsätta det kristna budskapet i dagens samhälle, för förståelse och tolerans. Kyrkans tillgångar ska förvaltas på ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart sätt.

Vi kandidater på Centerpartiets lista i Krokoms kommun arbetar för en öppen folkkyrka med stark lokal förankring. Du ska känna dig välkommen till en kyrka nära dig varhelst du bor i vår kommun. Om du känner så är du varmt välkommen att lägga din röst på vår lista i kyrkovalet.

Vi hoppas att du vill vara delaktig i vår kyrkas utveckling genom att delta i kyrkovalet den 17 september. Din röst är viktig.

Hans Åsling, Trång Alsen

Anna Eriksson, Skärvången Föllinge

Gunnar Hellström, Aspås

Kandidater till kyrkofullmäktige i Krokoms pastorat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel