Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kväll ska Matilda visa vem hon är

I första finalen ska Idoldeltagarna visa vilka de är. Matilda Melin vill visa en annan sida av sig själv än hon tidigare gjort.

– Jag vill vara lite oförutsägbar, säger hon.

17-åriga Matilda Melin från Frösön har imponerat på tittarna och på juryn under audition och kval till "Idol". Själv är hon inte lika nöjd.

– Jag blir väldigt nervös innan och det tror jag märks. Jag tycker att båda mina framträdanden i kvalet har varit ganska dåliga, sångmässigt i alla fall. Jag har ganska höga krav på mig själv. Det är samma när jag spelar fotboll. Man blir aldrig riktigt nöjd med en match, det kan alltid bli bättre, tycker jag, säger Matilda Melin.

Trots sina tvivel är hon nu i final. Första programmet har temat "Vem är jag?". Matilda Melin vill visa att hon är en poppig tjej som har roligt på scenen genom att sjunga "Thrift Shop" av Macklemore och Ryan Lewis.

– Det är från början en rap/hiphop-låt, men vi har gjort om den så att den blir mer poppig och jag ska sjunga den i stället, säger Matilda Melin.

LT träffar henne två dagar innan finalen. Då är hon lite osäker eftersom hon inte tycker att texten till låten sitter riktigt. Det är ett fokus inför första finalen, ett annat är bli lugnare.

– Jag ska fokusera på att lugna ner mig innan, så att jag kan hitta ett lugn så att inte rösten blir påverkad. Kvalet var kaos, jag var väldigt nervös, säger Matilda Melin.

Stylisterna valde att ändra hennes styling en halvtimme innan hon skulle gå på scenen och sjunga Adeles "Turning tables" – något som blev för mycket.

– Det var som att ta bort fotbollsskydden och matchtröjan innan match. Jag blev ofokuserad, det blev press och jag bröt ihop, men innan jag skulle gå på scenen sa jag till mig själv "nu får du skärpa dig och ge järnet".

Det gick så bra att hon fick en plats bland de tolv finalisterna och jurymedlemmen Laila Bagge-Wahlgren jämförde henne med stjärnan Agnes Carlsson, som vann Idol 2005. Då var hon 17 år – lika gammal som Matilda Melin är nu.

– Då blev jag helt tagen, jag visste inte vad jag skulle svara. Det var en himla cool jämförelse. Hon är ju stor och gick långt. Vi får se om jag går lika långt som henne, jag hoppas det.

# Hur långt kan du gå?

– Jag vet inte. Jag ska försöka ge allt och visa olika sidor av mig själv. Jag vill förnya mig själv hela tiden, vara lite oförutsägbar - annars tycker jag det blir tråkigt. Jag vill göra min grej och hoppas att jag går långt.