Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kväll ska fler göra mer i Jämtland

Ett brandskattat Jämtland kommer till spel i kvällens derby.

– Men man ska komma ihåg att vi har överpresterat i derbyn tidigare, säger Pontus Frivold.

Annons

Efter att Ken Brown sparkats reser Jämtland med en tunn trupp ned till fredagens derby i Sundsvall.

Derbyn har dock varit Jämtlands melodi i vinter:

• Seger 103–96 i novemberderbyt hemma i Sporthallen, efter att Andreas Karlsson skjutit ett präktigt karriärsbästa i ligan med 26 poäng.

• 71–63 i januariderbyt, där Jämtland trots en tappstart och att Jawan Carter skadade sig lyckades vända på steken och avgöra till vinst i slutminuterna.

– Jag vet inte om det är derbykaraktären som gör det, säger coach Pontus Frivold om två av säsongens allra bästa insatser.

– Sedan hade vi problem på bortaplan också. Men i segermatcherna är det främst vårt försvarsspel som vi ändå har fått till. Vi har lyckats bromsat upp Sundsvalls snabba uppspel som de kanske är bäst i Sverige på.

Säsongens fjärde derby spelas också med en fjärde startande pointguard i Jämtland.

Efter Eric Mosley, Jawan Carter och Ken Brown får Stefan Hellgren kliva in och ta ett stort ansvar mot Sundsvall.

– Stefan har spelat mer på slutet och nu kommer det att bli ännu mer. Vi får försöka hitta en bra rotation, även Adama (Darboe) har ju gjort tid som etta.

Runt knuten hägrar också ett slutspel, och även om Jämtland fortfarande kan kliva upp till sjundeplatsen och få en annan lottning talar allt för att man blir åtta i serien.

Då väntar regerande mästarna Södertälje i kvartsfinal.

– Det är klart att det är matcherna närmast framför oss som gäller, men vi försöker även att tänka på lite längre sikt när vi tränar. Vi spelar vår sista grundseriematch på en fredag och första kvartsfinalen är på en tisdag, då hinner man inte titta på allt för mycket, säger Pontus Frivold.

Utan Ken Brown försvinner i snitt 14 poäng per match. Och då övergångsfönstret har stängt får inte Jämtland ta in någon ersättare.

– Vi tappar även fart, både defensivt och offensivt. Nu kommer vi helt enkelt behöva att fler presterar mer.