Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll får Mitra lära sig gå fot

/
  • I kväll ska Kristina Olssons golden retriever Mitra lära sig att gå fot i tv-programmet Hundcoachen som sänds i TV4 plus. Foto: Sandra Högman

Golden retrievern Mitra ville aldrig gå fot under promenaderna med matte Kristina Olsson. Men i kväll ska hon dresseras – av hundcoachen Fredrik Steen i tv.

Annons

Kristina Olssons golden retriever Mitra är två år gammal. Trots att Mitra och hennes matte har gått valpkurs är hon fortfarande en livad hund som gör lite som hon vill.

– Mitra är verkligen en hund med ett lätt sinne, hon är alltid glad och sprallig, säger Kristina Olsson, som bor i Salsån, Hackås.

Inomhus är hon lugn, men utomhus är det full fart.

– I bland är det Mitra som är ute och går med mig och inte tvärt om, berättar Kristina Olsson.

I vintras anmälde Kristina Olsson sig själv och Mitra till tv-programmet Hundcoachen som sänds i TV4 plus. Produktionsteamet valde ut ekipaget från Salsån, och hundcoachen Fredrik Steen besökte i januari Kristina och Mitra för att lära dem nya tips och trix.

– Det var mycket intressant att få experthjälp, jag lärde mig jättemycket.

För att få Mitra mer fokuserad under promenaderna fick Kristina Olsson lära sig att kroppsspråket är det viktigaste. I stället för att säga åt Mitra när hon gjort fel är det bättre att ta tag i henne och visa vem som bestämmer. Fredrik Steen rådde också Kristina Olsson att vara konsekvent och aldrig avvika från de uppsatta reglerna.

– Det är väldigt svårt, det krävs väldigt mycket av mig under våra promenader, säger Kristina Olsson.

Hur det går för ekipaget visas i TV4 plus i kväll.

– Det ska bli jättespännande att se hur det blev på tv. När filmteamet var här var jag så koncentrerad på Mitra att jag glömde bort kamerorna, berättar Kristina Olsson.

Mer läsning

Annons