Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I höst kan du lära dig att ragga

/
  • Teaterkonsulent Lisa Engman är nöjd med höstens program. ”Det är ett varierat program. Jag tror att det finns något för alla”.  Foto: Håkan Luthman
  • Tisdagen den 17 november besöker Johan Ulveson Östersund med sin enmansföreställning ”Schackspelaren”.
Foto: Mats Bäcker
  • När tankeläsaren Henrik Fexeus den 8 oktober uppträder på Storsjöteatern med föreställningen ”Henrik Fexeus sinnescirkus” får länsborna lära sig att bli bättre på att ragga.Foto: Robert Henriksson

Här kommer en välkommen present till alla ensamma jämtlänningar. I höst kommer raggningsgurun Henrik Fexeus till Östersund och lär ut sina bästa knep.

Annons

Tankeläsaren Henrik Fexeus som trollbundit publiken i hyllade tv-serien Hjärnstorm kommer den 8 oktober till Östersund och Storsjöteatern med föreställningen ”Henrik Fexeus sinnescirkus”.

Med sig i bagaget har han boken ”Alla får ligga” som släpps under hösten.

Henrik Fexeus har under många år studerat kroppspråk, språkliga associationer och annat som ingår i det som ofta brukar kallas det sociala spelet. Nu har han samlat sina kunskaper i en bok.

I boken ”Alla får ligga” ger Henrik Fexeus konkreta tips och råd om hur både män och kvinnor ska bli bättre på att ragga.

Förlaget beskriver boken så här: I ”Alla får ligga” får både män och kvinnor verktygen för framgång i det kittlande sociala spel som vi kallar flirt och raggning.

Bakom bokningen av Henrik Fexeus finns Östersunds teaterförening som i går presenterade sitt höstprogram.

Totalt har Östersunds teaterförening 18 olika föreställningar under hösten.

– Under våren hade vi ett stort program och tänkte först att vi skulle ha ett lite mindre program under hösten. Men till slut blev det stort ändå, säger föreningens teaterkonsulent Lisa Engman.

Förutom Henrik Fexeus show så jublar Lisa Engman över att äntligen ha lyckats fått Cullbergbaletten till Östersund igen.

Trots hård konkurrens med internationella teatrar.

– De (Cullbergbaletten, reds anm) turnerar väldigt mycket utomlands. Utomlands är man beredd att betala mer, säger Lisa Engman.Cullbergbaletten kommer att uppträda med ”Matter of a maker”. En modern uppsättning med musik av bland annat hiphop-ikonerna Beastie Boys.

Lisa Engman är nöjd med höstens program. Östersunds teaterförening får ofta högoktaniga föreställningar.

Men fattas bara annat.

Östersunds teaterförening med sina 1 000 medlemmar är näst störst av alla teaterföreningar i hela landet. Bara Umeå har fler medlemmar berättar Lisa Engman.

– För några år sedan hade vi 300 medlemmar. Men vi har jobbat aktivt för att öka medlemstalet, säger hon.

Varför ska man gå på teater då?

– När man lämnar salongen efter en bra föreställning. Den känslan är obeskrivbar. Det är en adrenalinkick.

Mer läsning

Annons