Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag är sista dagen för Alsenbua

I dag stänger Alsenbua för gott för att aldrig mer uppstå. Det tror i alla fall Bror Grönlund som har drivit butiken i 15 månader.

– Det känns för djäkligt, men Alsenborna får skylla sig själva, säger han.

Annons

Det är en djupt bedrövad Bror Grönlund som sitter vid kassan i Alsenbua den näst sista dagen. I dag, onsdag den sista juni stängs butiken för gott.

– När jag öppnade affären för 15 månader sedan trodde jag benhårt på att den skulle gå runt. Jag gjorde butiken till en träffpunkt och kafé.Jag tog hem trädgårdsmaskiner, djurfoder och travartiklar förutom matvarorna. Dessutom köpte jag en grill och började sälja hamburgare och korv men ingenting har hjälp. Hur jag än burit mig åt har det inte gått att få Alsenborna hit till butiken.

– De två första månaderna gick Alsenbua hyfsat, säger Grönlund men efter det har det bara gått utför.

– I höstas förstod jag att det var kört och jag tänkte hålla ut till påsken, men jag förlängde pinan till den sista juni.

Bror Grönlund är mest bitter på de som bor i Alsen men aldrig handlar i butiken.

– De fick sin chans men de tog den inte. I julas bjöd jag på julbord här i affären. Då kom det 108 personer och åt. Det var personer som aldrig, varken förr eller senare satt sin fot här i butiken, men då dög det.

Under de 15 månader Bror har haft sin affär så har omsättningen varit 1,1 miljoner.

– Jag skulle ha behövt fått in cirka 1,5 miljoner till för att det skulle gå runt, säger han.

Nu har Bror Höglund utförsäljning av varorna i butiken.

– Men det är bara mina stamkunder som får komma hit och handla. Varför ska jag gynna resten av Alsenborna när inte de har gynnat mig, säger han.

• Vad ska du göra nu?

Jag har inte tänkt klart på det än, men en idé som jag funderat på är att öppna en kiosk på min fastighet mitt emot butiken.

Det är mest för att Wångeneleverna ska ha någonstans att handla. Skulle kiosken bli verklighet kommer jag att ha öppet när jag själv är hemma.

I dag kommer Bror Grönlund att ha en surströmmingsfest för sina stamkunder i butiken.

– För jag har även haft sådana, säger han. Både pensionärer och barnfamiljer. Jag tycker mest synd om dem nu när de inte har någon affär att gå till.