Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hysch, hysch kring Clooneys ankomst

/
  • Filmen kommer att spelas in i Singsjön med start i dag, måndag.
  • Foto: Jan Andersson
  • Håkan och Adrian visar skissen över ”The basecamp”
  • Hit, men inte längre. Nu är vissa delar av Singsjön avspärrade inför filminspelningen av ”The American”. Förberedelserna syns tydligt.
  • Tre engelskspråkiga män som verkar tycka att det är kallt i Sverige.
  • Filmen kommer att spelas in i Singsjön med start i dag, måndag.
  • Filmbolaget har, enligt en Singsjöbo, hyrt många skotrar av en lokal uthyrningsfirma.
  • ”Ingen kommentar”. Det meningen gillar all personal på uppdrag av Svensk filmindustri att säga.
  • Ett stort vitt tält har fått namnet ”The basecamp”. Här ska det inom kort finnas ett kök med lunchrum så att alla inblandade kan äta och kanske vila mellan tagningarna.

Här ska öppningsscenerna i filmen ”The American”, med Oscarsbelönade George Clooney i huvudrollen, spelas in. I ett litet rött torp i Singsjön.

Annons

Sjön bildar bakgrundskuliss och runt omkring breder den stora skogen ut sig. En yrkesmördare vid namn Jack (Clooney) misslyckas med sitt uppdrag i Sverige. Han vaknar och somnar i en röd stuga mitt i Jämtland, bara en halvtimme från Östersunds stadskärna. Vem hade kunnat tro att lilla Singsjön skulle få fint besök från Hollywood för några år sedan?

Det råder full aktivitet på stället. Personal på uppdrag av Svensk filmindustri är på plats, fast ingen av dem vill prata förstås, en enda mening kommer över deras läppar och det är ”Ingen kommentar”. Förberedelserna inför filminspelningen må vara hemliga, men knappast osynliga. Överallt har man dragit rödvit tejp som markerar var man får gå och inte får gå. Soptunnor och bajamajor är uppställda. Här finns också bilar och ett antal skotrar.

Vid infarten skulle det egentligen ha stått en vakt, men för tillfället lyser han med sin frånvaro. Några män, kanske från Italien, står och samspråkar. En av dem berättar att han heter Cladio och att han är tekniker. Han berättar också vad han tycker om inspelningsplatsen:

– Det är vackert, men kallt. Jag har fått låna ett par varma skor, säger han.

På andra sidan vägen, snett mitt emot stugan, har man byggt något som man kallar ”The basecamp”. Det är ett stort tält där det ska finnas ett kök med catering, lunchrum och mycket annat.

– Vi håller på att dra ström, förklarar Håkan och Adrian, som representerar ett Stockholmföretag.

På måndag kommer det att vara ungefär hundra personer på plats.

En sak är säker: George Clooney står snart i farstun.

Mer läsning

Annons