Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresvärden är ökänd i hela landet

Hyresgästerna i Hammerdal har oturen att råka ut för en av Sveriges mest skrupelfria hyresvärdar, och på Hyresgästföreningen suckar man.

Ägarbolaget Master Bob Collection AB ändrade sedan namn till Toboholms Fastigheter AB, och i november 2010 fick hyresgästerna meddelande att namnet ändrats till Karlskronan AB:

– Men det skulle vi inte bry oss om, berättar Jimmy Edström, för bankgironummer och allt var det samma.

Dessa företag, och Johan Stendahl, har figurerat flitigt i media under senaste året, och alltid i liknande sammanhang.

Johan Stendahl finns på "Svarta listan" i Hyresgästföreningens medlemstidning. Så sent som idag, tisdag, meddelar Arbetarbladet att Toboholmen kan mista rätten att sköta sina hyreshus i Tobo på grund av fel i lägenheterna. Detta företag hette år 2009 Master Bob Collection då man figurerade angående obefintlig snöröjning. I Holm, utanför Sundsvall, uppger Sveriges Television att hyresvärden, Johan Stendahl, verkar ha satt i system att inte betala sina lokala hantverkare. Man meddelar också att han dömts för en lång rad brott, allt ifrån grova ekonomiska brott till misshandel och olaga hot.

Migrationsverket hyrde bostäder i Njurunda för asylsökande flyktingar. Man hyrde då hela anläggningen "Njutångergårdens Hotell & Vandrarhem", men ville inte göra affär med det företaget, ägt av Johan Stendahl: "Vi vill inte teckna avtal med banditer", sa man till Hudiksvalls Tidning. I stället hyrde man samma anläggning av det nybildade bolaget "Karlskronan AB", ett bolag som aldrig har haft någon omsättning, trots att Migrationsverket varje månad betalade in 250 000 kronor i hyra.

Njutångergården begärdes av Skatteverket i konkurs i december 2010. Bolaget hade då en skuld på 700 000 kronor till staten.

Man skulle kunna tro att Johan Stendahl har penningproblem, men han är, enligt media, i själva verket en av landets rikaste personer, och umgås i de förnämaste kretsarna. Hans dotter Ellen gifte sig i somras med Jan Dinkelspiel, "Årets hetaste socitetsbröllop" enligt damtidningarna. Bröllopet bevistades bland andra av prinsessorna Victoria och Madeleine samt prins Nikolaos av Grekland.

På Hyresgästföreningen suckar man:

– Det är tråkigt med de här personerna, som bara gör livet surt för andra.

Länstidningen har försökt att nå Johan Stendahl, men utan resultat.