Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresröran

Annons

Reparationsfonderna i hyresbeståndet har Hyresgästföreningen förhandlat bort. trots detta har hyrorna inte gått ner. nuförtiden lånar fastighetsägarna till större reparationer. konstruktionen är rena drömmen för fastighetsägarna:

1. Först har fastighetsägarna getts möjlighet att genom kreativ bokföring göra om rep.fonderna till vinst i bolagen. Denna vinst kan sedan tas ut som aktieutdelning. Ingenting går tillbaka till hyresgästerna. Hyresnivån påverkas inte heller framöver.

2. Därefter tar man lån som ska bekosta renoveringen av fastigheten. Då få ju hyresgästerna betala renoveringen en gång till. FANTASTISKT!!!!!

3. Nu är det så fiffigt att fastighetsägarna ytterligare kan göra vinst genom att höja hyrorna på grund av att standarden och bruksvärdet har höjts avsevärt. Här får hyresgästerna en gång till betala för att de är så dumma att de satsar pengar i annans egendom och har så fruktansvärt dåliga förhandlare i Hyresgästföreningen. var det inte just bruksvärdesystemet som HGF försvarar. hur skulle vi klara oss utan hyresgästföreningen?´

4. Vi höll på att glömma. Till alla dessa vinster som oftast ges ut som aktieutdelningar måste läggas statens bidrag som är ett Rotavdrag på 30 procent av reparationskostnaderna. Du tror väl inte att lilla du ska kunna tillgodogöra dej detta? Nej, det går  samma väg som alla övriga utdelningar. Nu får det väl ändå räcka.

 

Owe Westin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel