Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster riskerade bli utan el

Hyresvärden betalade inte räkningarna till Jämtkraft.
Hyresgästerna i de fyra fastigheterna riskerade att bli utan el från och med torsdag.
Men i sista stund ramlade pengarna in, i alla fall för tre av fastigheterna.

Hyresvärden till de fyra fastigheterna betalade inte räkningarna till Jämtkraft. Efter återkommande samtal med hyresvärden, som inte ledde till någon betalning, valde Jämtkraft att informera hyresgästerna om att el, värme och varmvattenleveranser kunde komma att stängas av från och med torsdag.

Hyresgästföreningen Region Norrland med juristen Katharina Nyberg blev inkopplad på fallet och under onsdagen blev det en lösning på problemen.

– Fakturorna på de tre av fastigheterna är betalda hittills, har jag fått bekräftelse på. Förhoppningsvis får jag även en bekräftelse på att fakturorna för den fjärde fastigheten också är betald, säger hon till LT på onsdag eftermiddag.

Därmed kan hyresgästerna i tre av de fyra fastigheterna andas ut.

– Det är klart att det är oroligt med hot om avstängning men de kan vara lugna nu, säger Katharina Nyberg.

Hur det blir med den fjärde fastigheten var alltså inte klart när LT pratade med Hyresgästföreningen. Men det fanns ändå en planerad eventuell lösning beroende på vad som kunde hända.

– Jag har varit i kontakt med Jämtkraft, fastighetsägaren och Östersunds hem och med medlemmarna. Med Jämtkraft har vi kommit överrens att om fakturorna inte betalas i dag eller i morgon så kommer vi på Hyresgästföreningen att skicka in en ansökan om tvångsförvaltning, och då har jag pratat med Östersunds hem om att de tar på sig förvaltningen. Och om jag skickar in en ansökan kommer elen inte att stängas av i morgon. Så hyresgästerna kan vara lugna, säger Katharina Nyberg.

Länstidningen har sökt Jämtkraft för en kommentar.