Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster i Gällö har fått nog

Boende i centrala Gällö är trötta på strul och lång väntan när de vänder sig till Bräcke kommun för hjälp.
– Det pyr hos många och nu räcker det, säger hyresgästen Mats Larsson.

Mats Larsson flyttade in till sin tvåa på 65 kvadrat på Ringsvägen i höstas och intrycket av fastighetsägaren Bräcke kommun blev inte det bästa. Vid inflyttningen hade inget byggstäd gjorts och något förråd fanns inte att tillgå eftersom distriktssköterskemottagningen som finns i samma trappuppgång använde sig av Mats förråd.

Han fick därför anlita en städfirma och sprida ut sina ägodelar hos vänner och i fritidshuset.

– Efter att ha haft mina vinterdäck på vardagsrumsgolvet i sju veckor fick jag nog. Jag krävde att förrådet skulle tömmas annars så skulle jag klippa upp låset och ta ut grejorna.

Eftersom reaktionen från kommunen uteblev var det också det som hände.

Mats Larsson är också upprörd över att när kommunen väl reagerar så blir resultatet att jobbet görs på ett slarvigt och felaktigt sätt. När han skulle få den digitala tv:n installerad beställde kommunen tjänsten från ett företag som lämnade kvar lösa sladdar, kartonger och skräp efter installationen.

Mats Larsson visar runt i sin lägenhet och pekar på en handikapptröskel till badrummet som inte är borttagen trots påstötningar. När han skruvade loss den själv kunde han konstatera att golvet inte är fuktspärrad eftersom det är trä under plåten i badrummet.

Kalluft sipprar in från lägenhetens alla fönster.

– Tur att jag inte har levande blommor i fönstren, de hade frusit ihjäl. Kolla det är rimfrost på rutan.

Från badrummets fönster drar det också kallt. Men eftersom den nya toalettstolen är för hög går inte badrumsfönstret att öppna så pass mycket att Mats själv kan sätta dit en tätningslist.

När han ska tända lyset i köket blir det problem, eftersom städskåpets skåpdörr tar emot och täcker halva belysningsknappen. När Mats Larsson stänger skåpet igen släcks lyset.

I köket och badrummet har Mats Larsson täckt för ventilerna med A4 papper.

– Det brusar för mycket annars då undertrycket är så högt. Kalluften som sipprar in från lägenhetens alla fönster försvinner sedan som varmluft ut genom ventilerna. En köksfläkt skulle lösa det, men det händer inget där heller, säger han och lyfter bort papperet och oljudet gör att vi knappt kan föra ett normalt samtal.

Jessica Suarez bor i grannfastigheten och har bott i sin lägenhet i nästan sex år. Hon berättar att hon en gång var utan varmvatten i både kök och badrum i över tre månader. Nu är hon mest bekymrad över att sprickorna i husets fasad gör att kall luft läcker rakt in i lägenheten som medför att golvet i hennes barns sovrum blir iskallt.

– Jag har även flera gånger påtalat att trapphuset som är otroligt lyhört. Sedan är vi fyra personer som bor i lägenheten och vi skulle behöva en fullstor frys som andra hyresgäster fått. Men det är inget som vi heller får något gehör för, suckar Jessica.