Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllning till det lokala

Lokala aktörer intog staden under Locals Only där allt i från nya Birgerstatyer till hippiejumptävlingar fanns att beskåda.

Locals Only med enbart lokala aktörer intog stortorget i Östersund och lördagen kickades i gång med att nya Birgerstatyer avtäcktes.

Bland annat fanns där Östersundshems nya staty Huskey och Sportsgyms Sporty. Den som kanske kommer att vara mest uppskattad i sommar är den som barnen själva fick måla. En ruta var på en helt blank Birger som kommer att ställas ut i Östersund.

– Det ska bli kul att kunna gå fram och peka på en ruta som man målat, säger Jonna Hyttstrand som målade tillsammans med sin syster Arna-My Hyttstrand.

Alldeles intill detta stod Östersunds kommun som erbjöd en chans att påverka hur Östersund ska se ut i framtiden.

– Man får visa hur man vill designa Badhusparken och de idéerna kommer att behandlas som ett vanligt medborgarförslag i processen, säger Hannele Lanner Johansson som jobbar på Östersunds kommun.

Dessutom fanns chansen att komma med namnförslag till den framtida stadsdelen i Knytta.

Förutom det kunde man spela turist. Hela torget gjordes om till spelplan och gjorde man bra ifrån sig fanns chansen att bli Locol Hero. Ännu har denna inte utsetts.

Tog man sig längre ner i staden, till Badhusparken, fanns där ett picknickland som erbjöd till exempel longboardåkning. Lokala företaget Mrboard.se anordnade en tävling i hippiejump där målet är att hoppa av sin longboard över ett hinder för att sedan landa och rulla vidare.

Hugo Mörtsell jobbar vanligtvis i surfbukten och deltog i samt kommenterade tävlingen.

– De senaste åren har longboard vuxit i Östersund. Med tanke på hur många som bor här är det många som åker, säger Hugo.

Ylva Eriksson är kreativt ansvarig på Locals Only och var nöjd med dagen.

– Det är för östersundare och ska öka trivseln. Vi har lyckats med det tycker jag, säger Ylva.

Projektledare Simon Jaktlund håller med.

– Det har varit fantastiskt och vi har klarat oss undan regnet, säger Simon.

– Det har varit en folkfest här i dag och känslan av hur bra det gått är över förväntan, avslutar Simon Jaktlund.

Klockan halv fem på lördagseftermiddagen regnade det så pass mycket att arrangörerna valde att ställa in kvällens aktiviteter på stortorget.