Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hygienen i fokus hos frisören

Om kammar och saxar hos frisören är hygieniska kontrolleras just nu av Östersunds kommun. Det ska vara klart till årsskiftet.

Det är ett projekt som miljö och hälsa vid Östersunds kommun arbetar för fullt med just nu.

– Vi ska träffa besöka alla frisörer i kommunen, vi har hittat att det är ungefär 160 stycken, säger Lina Boström, hälsoskyddsinspektör, Östersunds kommun.

Fokus på inspektionerna kommer vara att titta på rengöring, hur kammar, saxar, hårrullar, rakhuvuden rengörs och om de desinficeras. Städning, tvättning och hur frisörerna hanterar färgrester och permanentvätskor är annat som hälsoskyddsinspektörerna tittar på.

På Salong Jenny och Jessica är Jenny Holmberg i full färd med att klippa Joakim Karlssons hår. Både hon och hennes kollega Jessica Hellström är positiva till att kommunen nu väljer att sätta fokus på frisersalongerna i området.

– Det är väl jättebra för vår skull, säger Jenny Holmberg. Både för att kolla att vi till exempel har bra ventilation och att kunderna kan känna sig trygga med hur vi sköter hygienen på borstar och saxar.

Kommunens fokus är just perspektivet från kunderna, arbetsmiljön för frisörerna är främst Arbetsmiljöverkets ansvar att kontrollera.

Hur frisörerna förhåller sig till kunder med allergier är en annan sak som uppmärksammas vid inspektionerna.

– Vi har blivit bra mottagna. De tycker att det är bra att vi besöker alla och vad vi har sett hittills är att de är duktiga, säger Lina Boström.