Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hycklande vänster

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly fick här om veckan frågan vilket land han gillade bäst av Israel och Iran. Svaret blev att han inte kunde välja.

Detta borde i sig räcka för att han skall vara diskvalificerad från all politik för tid och evighet. Israel är, trots all kritik som riktas mot landet, en fullvärdig demokrati med respekt för grundläggande mänskliga rättigheter. Sistnämnda gäller inte minst kvinnor och så kallade HBT-personer. I Iran däremot hängs bögar offentligt i lyftkranar och kvinnor stenas efter att ha dömts i religiösa folkdomstolar. Irans president Ahmadinejad har vidare offentligt förnekat förintelsen samt lovat att förinta Israel, vilket kan komma att ske mycket snart med kärnvapen.

Ohly och andra vänstermänniskor, som ofta också kallar sig feminister, är enorma hycklare då de aldrig försitter en chans att kritisera Israel samtidigt som de så gott som alltid är tysta när det gäller det sytematiska kvinnoförtryck som pågår i arabdiktaturerna och Iran.

Ohly vill att Sverige omedelbart skall ta hem sina soldater från Afgahnistan. Grattis alla afghanska kvinnor och flickor! Då blir det att återgå till stenåldern igen och välja mellan burka eller utegångsförbud.

Då en röst på något av de rödgröna partierna riskerar att bli en röst på Lars Ohly som (utrikes?) minister är min förhoppning att ovanstående genomgång åtminstone skall få någon som tänkt rösta röd-grönt att komma på bättre tankar.

JonErik Hedman, Kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel