Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hycklande Sahlin är det stora sveket

Bra beslut av riksdagen i torsdags! Nu slipper vi frysa i Jämtland. De 0,96 procent av Forsmarks kärnkraftverk som Jämtkraft disponerar räcker ett torrår till cirka 25 procent av den el som behövs av kunderna i Åre, Krokom och Östersunds kommuner! Nästan utan några utsläpp av koldioxid dessutom!

Annons

Linje 2 och 3 i folkomröstningen 1980 sa att kärnkraften skulle vara avvecklad i år 2010. Istället för att följa Linje 2:s argument i folkomröstningen som S stödde så har Socialdemokraterna som styrt landet mesta tiden sedan dess inte gjort speciellt mycket för att hitta andra sätt att tillfredställa industrins och medborgarnas behov av el-energi. Man lade förvisso ned det mest moderna kärnreaktorerna i Barsebäck men det var mest utifrån danskarna envetna krav som grundande sig i att de istället ville sälja sin kolkraft till oss. Förutom den danska kolkraften har vi kalla vintrar i Sverige behövt importerat el från ryska kärnkraftverk!

Regeringen Persson godkände att de övriga 10 kärnreaktorerna de senaste åren renoverats för mångmiljardbelopp för att kunna köras i 30 år till. Och nu säger efterträdaren Sahlin, som satt med i regeringen Persson, att Centern sviker sina ursprungsidéer! Vad vill då Socialdemokraterna? Fackföreningsrörelsen och delar av socialdemokratin inser ju behovet av kärnkraft men Sahlin har vikt sig för MP och V – som vanligt. Makten går före allt. Vet någon vad S egentligen tycker? Göran Persson och Mona Sahlins vingliga och oklara inställning är det stora sveket och hyckleriet!

Pär Jönsson (M) Riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel