Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HV 71 vann efter förlängning

Annons


HV 71 vägrar att släppa sina landslagsspelare till Karjala cup på grund av det täta matchandet med Champions League – och Linköping vill att de tackar nej.

-Med sju matcher på elva dagar är det ohållbart, säger klubbdirektören Mike Helber efter att HV vunnit finalreprisen med 2–1 i förlängning.

Efter Karjala cup, som pågår den 6–9 november, har Linköping inte mindre än fyra matcher på en vecka – tre i elitserien och en i Champions Hockey League (CHL). Lägg till veckan därpå och du har sju matcher på elva dagar.

Mötet hemma mot Slavia Prag den 12 november är oerhört viktigt eftersom östgötarna fått stryk i sina båda inledande omgångar av CHL.

Då vill man inte släppa Fredrik Emvall och Johan Fransson, som tagits ut att representera Tre Kronor med tre matcher på fyra dagar precis innan.

-De får avgöra själva, men jag utgår från att killarna satsar på sin arbetsgivare, menar klubbdirektören Mike Helber.

-Det är alltid en ära att spela i landslaget och känns dumt att tacka nej. Men det är ju en väldigt knepig situation som vi nu måste ta ställning till, kommenterar Emvall och Fransson.

HV 71 stoppar inte bara sina svenska stjärnspelare Johan Davidsson och Martin Thörnberg – utan dessutom den finländska trion Jukka Voutilainen, Pasi Puistola och Mikko Luoma från spel.

Jönköpingsgänget är inne i en period med fem matcher på åtta dagar och direkt efter landslagsuppehållet reser man till Schweiz för att möta Bern i CHL.

För första gången den här säsongen tog HV 71 ledningen i en match.

David Fredriksson spräckte nollan efter 6,35 minuter av den andra perioden.

-Det kändes skitskumt att göra första målet, får väl hoppas vi startar en svit åt andra hållet i stället. Nu ger vi inte motståndarna mer försprång, skrattar Thörnberg.

Linköping kvitterade genom Niklas Persson på slutet och borde ha vunnit sett till alla chanser. Men gästerna agerade väldigt stabilt i försvaret, hade en duktig målvakt i Andreas Andersson och Thörnberg styrde in segermålet i förlängningen.

-Det håller inte att släppa in fyra, fem mål per match. Nu var vi riktigt starka i egen zon och jag tycker bonuspoängen kom välförtjänt, säger Thörnberg.

Mer läsning

Annons