Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hustrumisshandel gav fängelse

Han misshandlade sin hustru för att hon pratade i telefon. Nu döms han till fängelse.

Händelsen inträffade i oktober förra året. Ett gift par började bråka. Han var full efter att ha druckit en flaska Guinness. Hon pratade i telefon vilket gjorde honom förgrymmande arg.

Versionerna går isär och beskrivningarna är båda mycket våldsamma.

Hon säger att mannen ska ha kallat henne hora och slagit henne i ansiktet. Därefter ska han ha klöst henne i ansiktet och fällt henne så att hon ramlat. Han ska ha kastat en flaska hudlotion på henne och tagit hårt om hennes händer vilket skulle ha fått den ena handen att svullna.

Hans version är likartad men med några betydande skillnader.

Han ska ha slagit mobiltelefonen ur hennes hand – men inte henne. Hon ska ha kastat en flaska hudlotion på honom. Han kallade henne hora. Hon ska ha hoppat på honom och bitit genom den tjocka tröjan vilket ska ha framkallat märken. De drog i varandra vilket ska ha framkallat hennes klösmärken i ansiktet. Hon ska ha hotat honom med en köksstol och dragkampen om denna framkallade hennes svullna hand. Han insåg att hon skulle skada honom och sprang därför från hemmet utan skor. När han återvände för att hämta dessa ska hon ha hotat honom med en kniv. Därefter anlände polisen.

Vittnesmål från parets barn och en av de poliser som anlände till hemmet styrker kvinnans version, åtminstone mer än mannens. Detta får tingsrätten att inte ifrågasätta hennes påståenden från mannens sida.

Sammantaget anser tingsrätten det styrkt att mannen ska ha slagit henne i ansiktet och vridit om hennes händer så att smärta och sårskada uppstått.

Mannen döms för misshandel på sin hustru. Straffet blir två månaders fängelse och ett skadestånd på 8 000 kronor ska betalas ut.