Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huset gick inte att rädda

En villa i Hoverberg totalförstördes i en brand under natten mot måndagen.

– Det rann ifrån oss, säger Maja Norling, inre befäl hos räddningstjänsten.

Branden i villan startade i pannrummet på det nedre planet. Varför det började brinna är oklart. Branden ska sedan ha spridit sig via väggarna upp till den översta våningen. Räddningstjänsten kom till platsen, men var chanslös att rädda huset från att brinna ner.

– Vi fick helt enkelt inte stopp på det. Det beslutades efter ett tag att låta det brinna ner på grund av miljömässiga skäl. Det gjorde ingen nytta att bara stå och spruta vatten, säger Maja Norling.

Enligt uppgifter till LT bodde en äldre man i huset, om han var ensam i villan när den brann är oklart.

– Jag vet att det är en person som har transporterats bort, säger Maja Norling.

På måndagseftermiddagen fanns ingen upprättad polisanmälan om branden i Hoverberg. Det fanns heller inga misstankar om brott. Polisen hade inte gjort någon undersökning efter branden.

– Nej, det har vi inte och vi kommer nog inte undersöka den eftersom det inte finns någon misstanke om brott. Det har blivit så på senare år att vi undersöker de bränder där det finns brottsmisstanke säger Per Handspik på polisens tekniska rotel.