Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hurra för Annalisa

År 2011 avled nästan alla de sista stora inom film och teater: Lena Nyman, Sif Ruud, Gaby Stenberg, Birgit Rosengren, Sickan Carlsson och Annalisa Ericson. Väldigt sorgligt och vemodigt. Annalisa hade en osedvanligt lång karriär bakom sig.

Hon hörde till de stora artister som betytt oerhört mycket för mig sedan jag var barn på 70-talet. Redan 1919 började hon på Operans balettskola, och två år senare fick hon en liten roll i Ernst Rolfs revy. Något senare började hon som teaterelev på Oscarsteatern, där hon verkade under många år.

1930 inleddes filmkarriären som varade åtta decennier. De mest minnesvärda filmerna torde vara Blåjackor med Poppe, och Bergmans Sommarlek. Det var så sorgligt när hon lämnade oss, vi förlorade en fenomenal artist och en länk till 30-talets fantastiska nöjesvärld.

I dagarna skulle Annalisa Ericson ha blivit 100 år – något som borde uppmärksammas, men SVT hyllar henne inte, vilket är illa. Hurra för underbara Annalisa Ericson på 100-årsdagen!

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel