Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur vill du ha det?

Nu står han där igen, Reinfeldt och det låter precis likadant som för fyra år sedan, sänk skatten, sänk skatten, sänk skatten.

Alla Sveriges problem försvinner bara vi sänker skatten menar Moderaterna.

Vilket samhälle vill vi ha? Är USA eller Storbritannien ett föredöme. Är de Alliansens riktmärke, där har de lägre skatter, där finns en stor del privata sjukhus, skolor, äldreomsorg, där kan varje enskild individ köpa sig förtur och bättre vård och skola beroende på hur rik man är.

Vill du verkligen fortsätta på Alliansens uppstakade väg, där Moderaternas politik ”Sköt dig själv och skit i andra” råder?

Vill du bli stoppad på väg in i entrén till sjukhuset för att du saknar den svindyra sjukförsäkringen?

Vill du att dina föräldrar när de blir gamla är tvungna att bo på ett sämre äldreboende för att de ej har råd med dyra avgifter?

Vill du att dina barn inte ska få samma möjligheter att välja skola som dina grannar gör för att du inte har råd att betala dyra avgifter?

I September är det du som avgör i vilket Sverige du vill leva. Jag vill att vi ska hålla ihop, att vi ska hjälpa varandra. Att betala skatt är ett bra sätt att se till att alla i vårt samhälle har tillgång till en bra välfärd. Frihet för mig är att alla människor i Sverige har samma rätt till bra skola, omsorg och vård oavsett hur mycket pengar du har i plånboken.

Reidar Lunde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel