Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur tänker forskare?

Kärnkraft med avfall är en tickande bomb

Den som tror att kärnkraft med dess avfall i dag inte är ett miljöhot kan nog bli varse det i morgon. För är inte kärnavfall miljöfarligt med en smittorisk på miljoner år vad är då farligt, och då det nu finns så mycket kärnavfall på denna planet som bara ansamlas till en mängd som kan bränna ut denna planet vår jord om det vill sig illa.

Hur tänker då så kallade forskare politiker och miljöexperter? Leker de inte med våra liv, allt liv på jorden och planetens existens? Och vad händer med universum och däri om vår planet blir utbränd. Sådant tänker nog inte forskare, experter och politiker på, men ett är säkert händer det så rubbas universum.

Sedan så kan man undra vad som kan hända med lagrat kärnavfall i berg om det med tiden blir instabilt genom kemisk förändring så att det uppstår en pulserande kärnexplosion, som spränger bergen så vår jord blir en pulserande planet med blågult sken? Vad jag förstår så förekommer det redan i universum, så allt är möjligt och var finns då alla experter, där uppe eller där nere?

Viktor Blomcrona, Sveg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel