Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur mycket mindre blir barngrupperna?

LT:s och Mittmedias valsatsning ”Kan du lova?” går ut på att låta läsarna ställa lokalpolitiker mot väggen med egna frågor på LT:s hemsida. En intressant form av direktdemokrati som säkert kommer att bli vanlig i framtiden. Politikerna kan antingen välja att svara seriöst på frågorna - eller strunta i det och riskera att betraktas som nonchalanta, eller ännu värre: svarslösa.

De flesta verkar välja det första alternativet. Bäst blir resultatet i de enkla, raka frågorna om breda ämnen.

”Kan du lova att minska barngrupperna i förskolan redan i höst till högst 16 barn?” undrar en läsare i Östersund. Nej, det vågar inga partier lova, visar det sig. Däremot 17 barn nästa år när de nya planerade förskolorna är byggda. Intressant är att kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) lovar max 17 barn i grupperna efter utbyggnaden, medan Pär Löfstrand (FP) hävdar att 17 barn i barngruppen förutsätter att de borgerliga vinner valet. Dags att ställa en följdfråga?