Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur blir vården bättre?

Svar till "De får min röst" i LT 16 februari. Siv Springh anklagar Socialdemokraterna i landstinget för att försöka sabotera för privata vårdgivare. Eftersom Springh inte på något sätt exemplifierar vad hon menar, väljer jag att se hennes inlägg som en del i valrörelsen. Låt mig vara tydlig, för oss socialdemokrater är det viktigaste en vård som är trygg och tillgänglig i hela länet.

Därför har vi valt att lägga en stor andel av landstingets resurser på primärvården. I länet finns 29 hälsocentraler, det kan till exempel jämföras med Västernorrlands landsting som har 21 landstingsdrivna hälsocentraler på en nästan dubbelt så stor befolkning. Och när vi blickar framåt, hur vi ska utveckla framtidens vård, är vår ambition en primärvård som finns ännu närmare patienterna. Vi tittar bland annat på möjligheten att skapa mindre och kanske mer specialiserade enheter, vi är intresserade av hur nya tekniska lösningar (telemedicin) kan öka tillgängligheten, särskilt för patienter i länets mest glesbefolkade delar. Mitt mål är utveckling. Siv Springh är välkommen att kontakta mig för att närmare diskutera hur vi kan utveckla framtidens vård.

Ann-Marie Johansson (S) Landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel