Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur används pengarna?

Landstingsvalet är det viktigaste valet för länets medborgare ur ett hälso-och sjukperspektiv. På den blå valsedeln finns namnen på de länsbor som ska besluta om din och min vård och behandling kommande fyra år.

Flertalet är hedervärda medborgare som bara har gott i kikaren för dig och mig. Men vi måste alla göra ett val, 7-8 partier finns att välja på och på varje valsedel finns kanske upp till 30 namn, varav man kan kryssa blott ett. Jag finns som sista namn (mitt val) på Folkpartiets valsedel och kandiderar till en revisorsplats i Landstinget/Regionen. Jag tror nämligen att det behövs någon med stor erfarenhet av landstingspolitik på detta uppdrag, någon som kan hålla uppsikt över styrelser och nämnders förvaltning av våra gemensamma skattemedel så att de används på rätt och lagligt sätt. Landstinget sätter sprätt på långt mer än 3 000 miljoner varje år, det mesta på sjuk -och hälsovård men även på busstrafik, teater och företagande. Inte för att man driver företag utan för att man söker skapa miljöer som stimulerar fram ett större företagande och därmed nya jobb. Politikerna behöver handledning och hjälp av revisorerna och då är det viktigt att även de har erfarenhet och har hunnit bli kloka. Jag tycker att jag är där nu och kandiderar därför till ett sådant uppdrag.

Finn Cromberger (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel