Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur agerar (SD)?

Alliansen föredrar skattesänkningar på 3 miljarder för dem som tjänar mest i Sverige istället för att satsa på skolor, sjuk- , äldrevård och barnomsorg. Fler lärare behövs i skolan, lokaler behöver rustas upp. Inom äldreomsorgen behövs mer personal för att ge de äldre en högre kvalitet i vardagen. I sjukvården saknas vårdplatser och personalen tvingas att jobba övertid.

I barnomsorgen går personalen på knäna när barngrupperna ökar.

Då vill Reinfeldt & Co sänka skatter igen och mest för de välbeställda i vårt land. Var tänker han då ta pengar för att sänka skatterna?

Jo, han lånar utomlands och ökar på Sveriges statsskuld.

Vänsterpartiet är tydligt i denna fråga, Om vi ska låna utomlands, satsa då offensivt, se till att de 3 miljarderna ger fler arbetstillfällen i vår gemensamma välfärd, i stället för att sänka skatterna för dem som tjänar mest i landet.

I Riksdagen är Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet överens och lägger ett gemensamt förslag för att stoppa Alliansens skattepolitik.

I 9 av 10 frågor i Riksdagen stödjer Sverigedemokraterna minoritetsregeringen Reinfeldt.

Hur tänker Sverigedemokraterna göra denna gång?

Reidar Lunde Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel