Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundvädret inga problem på utställningen i Sveg

Lördagens hundutställning i Sveg bjöd på ett såkallat hundväder med ömsom regn och solsken.

Totalt var det 123 anmälda hundar av olika raser och från stora delar av landet på plats på Härjedalens brukshundsklubbs anläggning utanför Sveg.

Och som inom fotbollen så är det domaren som dömer och vet bäst. Men att det så kallade hundvädret skulle påverka domarna på något sätt tror inte Doris Eliasson.

– Det påverkar nog inte resultatet men det påverkar nog folket runt omkring, säger Doris som liksom alla andra fick vara med om en lång dag från de inledande prövningarna till den avslutande finalomgången.

– Vi är tåliga, säger brukhundsklubbens ordförande Carina Larsson som ser att intresset för att äga hundar och pyssla om dem ökar hela tiden i Sveg med omnejd.

– Något som blivit populärt är våra lördagspromenader. För det är många som inte vill gå på dressyr men att gå med andra är bra sätt att börja på.