Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundra hundar ställdes ut i Sveg

Omkring 100 hundar tävlade i skönhet och lydnad under helgen när Östra Härjedalens bBukshundklubb arrangerade utställning i Sveg.

En officiell utställning för brukshundraser och en inofficiell för övriga lockade ett stort deltagarantal till Sveg på lördagen. Tävlingen inleddes tidigt på morgonen med lydnadsprover från klass 1 till elitklass.

– Det blir en lång dag för oss arrangörer men det är bara roligt när tävlingen är uppskattad, säger klubbens ordförande, Carina Larsson.

Under höstutställningen brukar brukshundklubben alltid ha tur med vädret och så blev det även i år. En annan hemlighet för att få ett stort deltagande är att ha välkända och meriterade domare.

– Vi hade lyckats få hit Per Kristian Andersen från Oslo och Anne-Chatrine Edoff, Göteborg, till utställningen och båda är erkänt mycket duktiga. John-Åke Andersson, Stöde, som bedömde lydnadsklasserna är också en väldigt bra domare. Som hundägare väljer man gärna att åka till tävlingar med duktiga domare, berättar Carina Larsson.