Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundens urinblåsa sprack – veterinär frias

Efter en operation av urinsten sprack hundens urinblåsa under stora smärtor. Den aktuella veterinären frias av ansvarig myndighet.

Annons

Hundens ägare hade sökt vård för djuret då det verkade nedgången och hade smärtor. En veterinär konstaterade att hunden hade urinstenar och rekommenderade operation.

Operationen genomfördes strax före jul. Operationen avlöpte väl och den fyrbenta patienten kunde gå hem efteråt.

Dagen efter var den först pigg men fick stark smärta i samband med en rastningstur. Hunden varken åt eller drack de följande dygnen. Veterinärkliniken som utfört operationen hade stängt under julhelgen och hundägaren kunde inte nå veterinären för konsultation.

När ägaren sedan tog hunden till en jouröppen djurklinik konstaterades att hundens urinblåsa spruckit. Tillståndet var livshotande men en akut operation räddade djuret.

Ägaren anmälde den första behandlande veterinären till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård. Ansvarsnämnden konstaterar att veterinären inte gjort något fel och därmed inte ska få någon disciplinpåföljd.