Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hunden stals från den norska kvinnan

Den norska kvinna som LT berättade om i lördags har nu blivit av med sin hittills enda hund. Vid ett inbrott natten mot fredagen stals den, sedan förövarna lyft av fönstret.

Annons

Länstidningen har tidigare berättat om den kvinna som dömts i Norge för grovt brott mot djurskyddslagen, och som nu slagit sig ner i Strömsunds kommun för att starta upp verksamhet på nytt.

Natten mot fredagen bröt sig någon in i hennes hus, och stal hennes enda hund. Kvinnan var vid tillfället bortrest och det var en granne som anmälde inbrottet till polisen. Strax efter hörde också husets ägare, som hyr ut åt den norska kvinnan, av sig i samma ärende, berättar Staffan Sjödin, chef för Närpolisen i Strömsund:

– Grannen skulle vara hundvakt under tiden ägaren var bortrest till Norge.

Polis sändes ut till platsen, och kunde konstatera att någon tagit sig in i huset på otillbörligt sätt:

– Vi skickar alltid ut folk när det sker villainbrott. Här kunde man se att förövarna snyggt och prydligt tagit loss fönstren och ställt dem mot väggen.

Enligt grannen och husägaren saknas endast den vallhund som den norska kvinnan skaffat sig för ett par veckor sedan:

– Hunden är borta. Kanske är den stulen, kanske har den bara sprungit i väg när fönstret var borttaget, kanske blev tjuvarna skrämda av något och hann inte få med sig något annat, säger Staffan Sjödin.

Länstidningen har kontaktat husets ägare, som dock inte vill kommentera händelsen.