Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hundarna kan inte ha det bättre än hos mig"

Den norska kvinnan annonserar nu i länets dagspress efter nya hundar.

– Allt som skrivits är ren lögn, säger hon. Hundarna kan inte ha det bättre än hos mig.

Annons

Den norska kvinna som flyttade till Strömsunds kommun efter att av norsk domstol ha dömts för grov djurmisshandel och förbjudits att ha hundar annonserar nu i länets dagstidningar, även i LT, och vill köpa en ny hund där ras eller ålder inte har någon betydelse.

Det gick ju inte så bra med hundarna i Norge, varför vill du då skaffa nya hundar?
– Jag har blivit utsatt för ett justitiemord, säger hon. Allt som skrivits om mig är ren lögn. De som känner mig vet att hundarna inte kan ha det bättre än hos mig.

Hon anser att det som sägs i domen, och det som skrivits i media, om vanvård och undernäring är osanning, för hennes hundar var runda och välnärda. Hon tycker inte heller att det faktum att hon hade hundvalpar i frysen var konstigt:
– Modern hade herpes, och det vet alla som kan något om hundar att då dör den första kullen valpar. Det var vinter och gick inte att gräva ned dem då, därför la jag dem i frysen, precis som veterinären gör.

Kvinnan tror att bakgrunden till alla anmälningar mot henne kommer sig av avundsjuka:
– Det är en människa som aldrig vann på hundutställningar när jag var med. Därför har hon anmält mig för olovlig import och påstod också att jag skurit bort microchips från döda hundar och satt in på nya.
Men domstolen konstaterar ju, efter inspektioner av myndigheterna och flera vittnesmål, att du har misshandlat och vanvårdat hundarna?
– Domaren hade en avog inställning till mig redan från början. Det kändes som om jag inte ens hade behövt vara där, för domslutet var klart innan rättegången började.

Kvinnan hade så sent som i lördags en annons i LT där hon meddelar att hon vill överta hundar.

LT:s chefredaktör och ansvarige utgivare, Lennart Mattsson, har fattat det ovanliga beslutet att tills vidare stoppa den typen av annonser från kvinnan.
– Jag har ingen som helst anledning att ifrågasätta den dom som finns i Norge. Så länge situationen är som den är har jag i dag beslutat att tills vidare säga nej till ytterligare annonser i LT där kvinnan efterlyser hundar, säger LT:s ansvarige utgivare, Lennart Mattsson.