Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund lämnad att svälta ihjäl

En hund plågades till döds efter att ha lämnats ensam åt sitt öde i en lägenhet i Bräcke. Den man som ansvarat för hunden är nu misstänkt för djurplågeri.

Det var en av grannarna i huset där hunden lämnats som larmade fastighetsägaren om en konstig lukt i huset. När dörren in till lägenheten öppnades i torsdags så möttes besökarna av en mycket obehaglig syn. Inne i lägenheten låg en stor men mycket utmärglad död hund.

– Det såg bedrövligt ut när polisen kom dit. Hunden hade bajsat och pinkat och var mycket mager och undernärd, berättar förundersökningsledare Ewa Posner Storm vid Östersundspolisen

Hon kan själv inte förstå hur någon kan behandla ett djur så illa.

– Jag har tittat på bilderna och kan berätta att det inte ser roligt ut. Jag är själv hundägare och förstår inte hur man kan göra så här mot ett djur. Innan den här hunden har avlidit så har den mått mycket dåligt.

Hunden var enligt uppgifter en blandning mellan en Amstaff och Rhodesian ridgeback, varför den som haft ansvar för hunden lämnat den är fortfarande oklart. Polisen har förhört vittnen men ännu inte den misstänkte man som fått hunden av den förre ägaren berättar Ewa Posner Storm. Hon vill även passa på att dementera vissa rykten som florerat kring den döda hunden.

– Det här med att den hade någon form av nosgrimma det stämmer inte. Den hade en munkorg som halkat av och hängde runt halsen. Att den ätit på sig själv stämmer inte heller. Jag läser i en tjänsteanteckning från veterinären att skadorna på hunden har orsakats av flugor och larver.

Sundsvalls tidning har talat med den som ägde hunden tidigare. Enligt uppgifter från honom så har den nye hundägaren flyttat utomlands och lämnat över ansvaret till en hundvakt. Men hundvakten ska tydligen ha hamnat i ett bråk och flyttat från Bräcke.