Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Humorveteran skämtar om nyheter

Nyhetsflödet gör oss olyckliga. På detta ämne ska humorveteranen Thomas Petersson göra en tvåtimmarsföreställning. Turnén kommer till Storsjöteatern den 26 mars.

Annons

Thomas Petersson har sysslat med humor i olika former de senaste 24 åren, för det mesta har han stått på scen och gjort stand up. Förutom detta har han avverkat en rad revyer, och skämtat i tv-rutan.

Thomas har de senaste åren jobbat med till exempel Diggiloo, men nu vill han göra något eget. Därför ska han nu ut på turné med "Skakad - inte störd", som föreställningen heter.

– Jag var ute och turnerade själv för några år sedan och då drog jag mest gamla skämt. Och det är ju kul, men nu vill jag göra något nytt. Jag vill få med alla nyanser, säger Thomas.

Men alla nyanser menar han att blanda redan skrivet material med saker som är aktuella för stunden. Föreställningen handlar om nyhetsflödet, och hur vi ständigt matas med nya rubriker.

– För det mesta läser vi bara negativa nyheter. Tittar man på "Efterlyst" en vecka är det ju inte så konstigt att man går och oroar sig sen. Man kan bli olycklig, säger Thomas.

Samtidigt menar han att vi inte ska stänga av helt.

– Man kan ju ta en paus ibland, det är lätt att tro att ingenting positivt händer i världen, säger Thomas.

I korthet kommer alltså föreställningen att handla om aktuella ämnen blandat med gamla nyheter. Materialet kommer att vara levande i samband med att nya saker skrivs och visas i media.

Vad händer om det blir nyhetstorka?

– Det brukar ju alltid komma något, jag är inte orolig för att ingenting ska hända, svarar Thomas.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Att få ont i magen av skratt, svarar Thomas.

Vad förväntar du dig av Östersund?

– Att alla de som frågat varför jag aldrig kommer till Östersund går man ur huse för att se föreställningen.